Dit moet je weten als je lid wilt worden.

WANNEER LID WORDEN?

Je kan op elk moment zingend lid worden van Non Troppo, maar er zijn natuurlijk betere momenten dan andere. In januari van elk jaar beginnen we aan een nieuw repertoire. Elke week wordt een nieuw nummer voorgesteld, zodat tegen eind juni alle nummers van dat productiejaar bekend zijn. Daarna gebeurt de afwerking en opname van alle nummers.

MOET JE NOTEN KUNNEN LEZEN?

Neen, het is niet nodig om noten te kunnen lezen. Met de oefenversies kan je je muzikaal geheugen trainen om zonder enige theoretische kennis van muziek alsnog perfect te kunnen meezingen.

THUIS OEFENEN?

Kan dat, thuis oefenen voor een zanggroep? Natuurlijk! Kijk hier hoe dat in zijn werk gaat (toegang voor leden en kandidaat-leden).

 

WAT IS MIJN STEM?

Heb je voordien al eens gezongen in een zanggroep of in een koor? Dan werd je waarschijnlijk al ingedeeld bij één van de vier "partijen": sopranen (de hoge vrouwenstemmen), alten (de gewone vrouwenstemmen), tenoren (de hoge herenstemmen) of bassen (de lage herenstemmen).

Als dat niet het geval is, zal de dirigent een snelle inschatting maken van je stem. Voor de dames: houd er rekening mee dat er bij Non Troppo nooit ontieglijk hoog wordt gezongen - ook niet door de sopranen. Geen paniek dus mocht je alsnog daar terecht komen.

HOOG ZINGEN? BEDANKT.

U kent het nog wel: het schril hoog gezang van op het doksaal, met veel vlijt en moeite gebracht maar oh zo pijnlijk om te aanhoren. Hoog kunnen zingen is geen criterium voor Non Troppo. Geef ons maar je volle middenstem!

WELKE LIEDJES ZITTEN IN HET REPERTOIRE ?

De typische eigenschappen van een Non Troppo-nummer vind je hier.

De nummers van de jaarproducties vanaf 2018 vind je in onze Juke Box. Onze 2024-productie staat achter een wachtwoord. Toch benieuwd? Stuur ons een vraag via het contactformulier.

 Non Troppo: vanaf onze geboorte tot nu. Lees het hier.


EEN REPETITIE ERVAREN?

Als je eens wil komen luisteren naar een donderdagavond-repetitie, meld je dan hier aan. voorzien we een pakketje partituren voor jou. Je kan ze ook hier downloaden.